Logo
Çfarë është një bast Bler/Shit?

Çfarë është një bast Bler/Shit?

Ky lloj basti, i njohur gjithashtu si baste Bli-Shit, u prezantua në botë nga Betfair, një kompani britanike. Madje, kjo kompani mori një çmim sipërmarrjeje nga Mbretëresha e Anglisë në vitin 2008 pas prezantimit të sistemit. Pra, çfarë janë këto baste për blerje dhe shitje? Bastet e blerjes dhe shitjes nuk kanë një bastevënës dhe shanset e tyre mund të jenë shumë të larta pasi përdoruesit e tyre vendosin bastet e tyre ndërmjet tyre. Megjithatë, 5 ose 10% e fitimeve tuaja shkojnë në zyrën e lojtarit. Me fjalë të tjera, ata që luajnë baste blejnë e shesin ose bastet e shkëmbimit luajnë mes tyre dhe humbjet nuk i shkojnë një bastesh. Këtu, përdoruesit përcaktojnë shanset, për shembull, bastet që duan të luajnë kundër Fenerbahçes për ndeshjen Fenerbahce-Beshiktas vendosin koeficientin 1.50, koeficientët e të gjithë bastorëve që duan të luajnë me këtë ritëm kombinohen dhe tregohen si bast i vetëm. Një grup i tillë krijohet dhe lojtarët që do të luajnë në favor të Beshiktaşit luajnë me atë normë duke zgjedhur normën që u përshtatet në pishinë pa pasur nevojë të bastojnë vetëm në një normë.Kështu lëvizin paratë në bastet e shit-blerjes.

Vendosni normën tuaj

Ndërsa jeni duke vënë bast në Bli/Shit ose Shkëmbim, mund të përcaktoni edhe vetë normën që dëshironi të luani. Megjithatë, këtu hyn në lojë një rregull. Ky rregull është që ka një tarifë tjetër në pishinë për normën që dëshironi të luani. Megjithatë, në këtë mënyrë ju mund të luani me shanset tuaja. Ky bast e ka marrë emrin nga mënyra se si luhet. Nëse vazhdojmë me ndeshjen Fenerbahçe-Besiktas më sipër, nëse mendoni se fitues i kësaj ndeshje do të jetë Fenerbahçe, ju zgjidhni Fenerbahçen në faqe. Në këtë mënyrë ju zgjidhni opsionin e fitores së Fenerbahçes dhe fitoni me fitoren e Fenerbahçes. Në të njëjtën mënyrë, nëse thua shit nga opsioni i Fenerbahçes, këtë herë luajmë për fitoren e Beshiktashit, që është e kundërta, nëse Beşiktashi fiton, fitojmë edhe ne bastorët.

Çfarë është Handicap Aziatik?

Hendikapi aziatik është një lloj basti që nuk ka një pretendim normal ligjor. Punon në të njëjtën logjikë si handikapi normal. Siç e dini, të dyja skuadrat fillojnë një ndeshje futbolli në mënyrë të barabartë. Por një handikap është të hamendësosh nëse do të fitojë apo humbet duke nisur një ekip përpara apo prapa. Është e dobishme të thuhet se ju mund të luani lojën e handikapit aziatik vetëm në faqet ilegale të basteve. Në fakt, do të doja të bëja një kujtesë tjetër të rëndësishme se është ligjërisht një krim të bësh baste të paligjshme brenda kufijve të Turqisë.

Çfarë bën Handicap Aziatik? Si të luani?

Hendikapi aziatik është një sistem bastesh që synon të rrisë shanset dhe të zvogëlojë rrezikun. Dallimi midis handikapit aziatik dhe handikapit normal është se kuponi juaj rimbursohet në rast barazimi. Me fjalë të tjera, është rimbursimi i bastit që keni vendosur në kupon. Megjithatë, duhet të përfundojë në barazim, jo ​​me handikap, por pa handikap. Si 1-1, 2-2, 3-3, 4-4. Ka disa mënyra për të luajtur me handikapin aziatik. Këto mënyra janë;
Basti i handikapit aziatik 0: Nëse skuadra juaj e zgjedhur fiton ndeshjen, kuponi juaj do të qëndrojë. Nëse ndeshja përfundon me barazim, paratë që keni depozituar në kupon tuaj do të kthehen në kasafortën tuaj.
Bast për handikap aziatik -0.25: Nëse skuadra juaj e zgjedhur fiton ndeshjen, ju e fitoni bastin. Në rast barazimi, 50% e aksioneve tuaja do t'ju kthehen.
Bast për handikap aziatik -0.50: Ju e fitoni bastin nëse skuadra juaj e zgjedhur fiton ndeshjen.
Bast i handikapit aziatik -0.75: Basti juaj fiton nëse skuadra juaj e zgjedhur fiton ndeshjen me 2 gola ose më shumë. Nëse skuadra juaj e zgjedhur fiton ndeshjen me vetëm 1 gol diferencë, basti juaj do të ndahet në gjysmë dhe ju do të fitoni gjysmën
Bast i handikapit aziatik -1.0: Basti juaj fiton nëse skuadra juaj e zgjedhur fiton ndeshjen me 2 gola ose më shumë. Megjithatë, nëse përfundon me 1 gol diferencë, basti juaj do të rimbursohet.