Logo
Која е предноста на рулетот?

Која е предноста на рулетот?

Рулет: историја, правила и популарност

Рулетот е една од незаменливите игри на казината и своето име го носи од францускиот збор „рулет“, што значи „мало тркало“. Оваа статија ќе даде информации за тоа што е рулет, како се игра и зошто е толку популарен.

Историја на рулет

Потеклото на рулетот датира од Франција во 17 век. Се верува дека се појавило како нуспроизвод на експеримент со ротационо движење создаден од Блез Паскал. Се здоби со популарност во Европа во 18 и 19 век и се прошири во Америка во 20 век. Денес рулетот се игра во казина ширум светот.

Правила за рулет

Рулетот се игра со ротирачко тркало и топка што се движи околу ова тркало. Целта на играчите е да предвидат на кој број ќе слета топката.

  <тоа>

  Тркало: Тркалото на рулетот е поделено на нумерирани делови. Иако има броеви од 0 до 36 во европскиот рулет, има дополнителен број „00“ во американскиот рулет.

  <тоа>

  Облози: Играчите се обложуваат на бројот или групата броеви на кои мислат дека топката ќе застане. Опциите за обложување вклучуваат различни комбинации како што се единечен број, црвена или црна, парни или непарни броеви и специфични групи на броеви.

  <тоа>

  Почеток на играта: Откако ќе се стават облозите, дилерот го врти тркалото и ја фрла топката во спротивна насока од тркалото. Бројот на кој слета топката кога тркалото застанува се прогласува за победнички број.

Популарност на рулетот

Рулетот е исклучително популарен во казината поради неговата едноставност и возбудлива природа. Лесно се учи и се заснова целосно на среќа, за разлика од другите казино игри за кои е потребна стратегија. Ова го прави привлечен и за искусните и за новите играчи. Покрај тоа, возбудата и напнатоста што се доживуваат за време на ротацијата на тркалото на рулет ги привлекува играчите и ја зголемува популарноста на играта.

Сонуч

Рулетот е една од најпознатите иконски игри на казина. Неговата природа заснована на среќа им овозможува на играчите моменти исполнети со адреналин. Оваа игра, која може да се игра и во физички казина и во онлајн платформи, е незаменлив дел од светот на коцкањето. Сепак, не треба да се заборави дека, како и сите игри на коцкање, важно е да се игра рулет одговорно.

фудбал за обложување во живо бессон обложување залог на што тренер за обложување прогнозите за обложување се сигурни залог деведесет проценти обложи се на твојот живот Рација за обложување во Тузла и Пендик Bein sports live HD облог залог оклоп bet man пештера shin bet и Осло Сувбет ТВ cratosslot бонус betpara тековно најавување